Telt – til camping, hygge i haven eller vandring i bjergene

Tid til en stor natur tur i telt? (foto eventyrsport.dk)

Tid til en stor natur tur i telt? (foto eventyrsport.dk)

Årets festivaller er ved at lakke mod enden, pladserne ligger øde hen med nedtrådt græs og gule, fugtige plamager. Alligevel er der god grund til at gå ud og investere i et telt. Alt efter, hvad du skal bruge det til, er der telte der kan bruges året rundt.

En campingtur i sensommeren? Aftenhygge i haven? Eller har du planlagt den store trekkingtur til Norge? Uanset hvad, er der et telt, der passer til din planlægning.

For det første, er det godt at vide, hvor mange I skal sove i teltet. Der er forskellige størrelser, nogle med én kabine, andre med flere. Derudover er der også nogle, hvor der er særlige opbevaringsrum. Disse er gode, hvis du har meget bagage.

For det andet, er det et godt råd ikke at investere i et højt, stort telt, hvis du skal ligge i bjergene eller fjeldene. Disse er dels upraktiske at slå op og pakke ned, dels kan der være en stærk vind, der hiver fat i det. Og så er de også alt for tunge at bære rundt på.

Sørg for at regnen bliver ude

Selvsagt regner det mere nogle steder end andre. Derfor er det næsten også selvsagt, at du skal overveje hvilket oversejl dit telt skal have. Skal du på camping ved Lidoen? Eller skal du til Nordnorge og se nordlys?

Risikoen for regn er klart mest overhængende ved den sidste af de to destinationer. Hvis det ikke kommer til at regne, eller hvis det kun regner lidt, er det bedre at investere i et luftigt telt, end i et, der kan holde til Norges vilde natur.

I sidste ende skal du altså overveje tre ting: Først og fremmest: Hvor skal du hen? Hvor mange skal I sove sammen i ét telt? Og hvordan bliver vejret? Så er du godt klædt på til at finde dit nye telt.

Se dit nye telt her: http://www.eventyrsport.dk/telte-camps.html

Se på en sovepose til dit telt

Share

4 thoughts on “Telt – til camping, hygge i haven eller vandring i bjergene

  1. Pingback: Camping telt: Vælg et praktisk og regntæt et

  2. Pingback: Rygsæk fra Haglöfs – så er du godt klædt på

  3. Pingback: Med letvægtstelte undgår du tung baggage og rygskader

  4. Pingback: Bliv klar til den bedste sommerferie med det bedste vandreudstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 Franquin - Ansvarsfraskrivelse - Privacy Policy